Jaa-a, viimeinen rauhallinen päivä on takana ja viimeinen rauhassa nukuttu yö odottaa. Ei vaan, ei olla niin pessimistisiä.

Mies jo tuossa puheli koirallemme, että sitten aletaan käydä heti aamulla viideltä aamulenkillä. Koira kun nykyään aamulla miehen herätessä hieman vilkaisee ja odottaa, että laittaisit nyt oven kiinni perässäs, että saa nukkua rauhassa. Koiralla kun on tapana nukkua tasan tarkkaan niin kauan, kuin minäkin. Vaikka se olisi vasta aamupäivä, kun minä herään niin toinen on uskollisesti vieressä lattialla makaamassa. Tosin luulen, että katseet on aamuisin vielä vaativammat, laita nyt se ovi kiinni ja vie toi pentu mennessäs, että täällä saa edes joskus nukuttua rauhassa.

Mutta kyllä nuo eläimet ovat olleet kummissaan, koira on ihmetellyt miksi hänelle kaksi ruokakippoa on annettu ja toinen pysyy tyhjänä. On se sitten kulkenut perässäkin, minnekään ei vahingossakaan saa mennä ilman, että on tunkemassa mukaan. Kissakin on ollut innoissaan uusista nukkumapaikoista. Meni matkaa varten pakkaamaani pahvilaatikkoon onnessaan istumaan. Taitaa silläkin hymy hyytyä, kun tajuaa mitä olen tuomassa. Tosin luulen, että alkujärkytyksen jälkeen täällä ilkikuriset härnäysleikit pääsevät vauhtiin. Siihen tahtiin tuo on yrittänyt leikkiä meidän koiran kanssa. Laihoin tuloksin, toinen kun vaan kääntää päänsä, että mitä sä rääpäle nyt oikein yrität. Pentu tuskin tyytyy samaan.

Tänään on sitten tullut pakattua tavarat ja siivottua. Eipä taideta valtionvieraillekaan tehdä parempia valmisteluja, siltä tämä hössötys alkaa tuntua. Tosin enpä tiedä mitä järkeä on pestä lattiat, ennenkuin pentu tulee. Kai sillä on sitten mukava tehdä pissat puhtaille lattioille. Ei vaan päätimme jo, että pentu oppii päivässä sisäsiistiksi. Siis se tarkoittaa sitten sitä, että viihdymme kummassa ulkona aamusta iltaan. No onneksi on lämmin kausi ja kai nuo puulattiat vaan paranee lannoituksesta.

Ehkä kuitenkin kaiken siivoamisen takana on ajatus siitä, että hermot säilyy puhtaassa ja siistissä kodissa paremmin.

Pojat tässä jännittää enemmän. Nuorempi jo koulussa järjesteli käsityötuntejaan uuteen uskoon opettajan kanssa, jotta pääsee kotiin leikkimään pennun kanssa kahta tuntia aikaisemmin. Hyvähän se on, että odottaa.