Niin-in, bordercollie on työkoira ja tykkää tekemisestä. Mutta ainakin Aksussa on se kiva puoli, että se osaa myös rentoutua, tosin pennuthan nukkuu paljon. Mutta selkeästi Aksu on alkanut nukkua meidän rytmin mukaan ja suuntaa touhotuksensa pääsääntöisesti tuonne pihalle.

Tosin vain pääsääntöisesti, kukakohan se pentueesta oli se, joka lehdet repi, syyllinen taitaa löytyä tästä osoitteesta:

589357.jpg

Sisällä myös kaikenlainen riehuminen on paljon mukavampaa, varsinkin tuo nuorempi poika saa koiran "hulluksi". Pojan eleissä tai jossakin on jotakin sellaista, jota on vain mahdoton vastustaa.

589358.jpg

Mutta mikään ei voita kunnon uteliaisuutta, ei etenkään kun kyseessä olisi vähäänkään ruokaan liittyviä asioita. Vielä olemme onnistuneet vastustamaan tätä niin suloista veijaria, tosin minä olen pistänyt niin suuret ukaasit, että koiralle ei pöydältä anneta yhtään mitään ja se on toivon mukaan tepsinyt:

589373.jpg

Mutta mikään ei voita kunnon pihatöitä, etenkään jos niihin kuuluu vähääkään elementtejä kuin multa. Kuinka kivaa onkaan lisätä multaa kasveille, kun on kunnon kaveri:

589359.jpg

Tai sitten kompostin mylläystä. Silloin pistetään riehumiseksi tosissaan. Täältä ei pentua hevillä kutsumalla saa ellei sitten taskussa ole jotakin paljon parempaa:

589377.jpg

Mutta osataan sitä jotakin hyödyllistäkin ja "sallittua" nimittäin jalkapalloilla. Yksinkin tämä on kivaa, mutta jos pojat ovat mukana on paljon hauskempaa. Aksu pitää nimenomaan jalkapallosta ja kissojen motivointipallosta, jossa on yksi reikä. Reiästä mahtuu juuri ruokanappulat ja sen kanssa mennään ja lujaa.

589380.jpg

Mutta kaikenkaikkiaan, meidän on aika todellakin jotakin hyödyllistä tehtävää. Olemme kokeilleet namujen piilotusta, toisella kerralla homma oli jo täysin selkeä ja Aksu tiesi hienosti mitä pitää tehdä eli seurata hajun ei näköaistin perusteella. Seuraavalla kerralla on syytä piilottaa namit ilman, että Aksu on mukana. Samoin ulkona kokeilimme yksinkertaista hakua niin, että minä näytän namin, juoksen vähän matkan päähän ja Aksu päästetään luokseni. Tämä on tosi hupaa, mutta vielä se ei toimi muilla ihmisillä.

Eilen tulostin yksinkertaiset jäljen alkeet. Sitä pitäisi kokeilla, mutta kun noita kissoja saa sitten vahtia, etteivät ne syö jälkinamuja. Mitään kun ei saa jättää näkyville. Paljonhan sitä olisi erilaisia ideoita, mutta olen aika huono keksimään...