pennun puolesta. Eilen sitten nähtiin sekin, että Remo puolustaa Aksua tarvittaessa.

Pihallemme yritti jälleen naapurimme vieraileva koira Kusti. Remo ei edes päästänyt koiraa pihalle vaan ilmoitti selkeästi, että sinähän tänne et tule. Sinäänsä hyvä, että viime kesänä Kusti kävi tarpeillaan meidän pihalla silloin, kun me olimme sisällä ja ajoi kissat puihin ja ärhenteli Remolle muutamaan otteeseen ja olemme ne parista tappelusta joutuneet erottamaan ja ajamaan Kustin pois. En ole sallinut poikien välisiä kahinoita vaikka tappelut ovatkin tapahtuneet meidän pihalla.

Nyt kuitenkin naapuri ja koiran omistaja oli mukana ja he jäivät pihalle juttelemaan mieheni kanssa, jolloin Kustillekin annettiin lupa tulla mukaan. Remo sen kyräillen hyväksyi, omistajan sana kun on laki. Mutta sitten repesi, kun Kusti alkoikin isottelemaan Aksulle. Se ei ehtinyt, kun muristen ottamaan niskasta kiinni. Pentu ei sanonut edes ui, kun Remo hyökkäsi Kustin päälle ja alisti sen täydellisesti.

Mies vei Aksun nopeasti sisälle, jonne se jäi yllättäen aivan hiljaa. Totesi kai, että tuosta ne tappelee eikä pennun parane mennä väliin.

Koiran omistaja totesi siihen miehelleni, että anna poikien selvittää välinsä. Muuten olisikin mennyt ihan hyvin. Remo puolittain istui Kustin päällä toisen ollessa kyljellään ja piti hampaillaan kaulasta, mutta Kusti ei alistunutkaan siihen vaan pyristeli minkä ehti, kunnes lopulta ilmeisesti totesi, että tuohan on tosissaan. Remo päästi Kustin vapaaksi, jolloin toinen luikki omalle pihalle. Mieheni mukaan Remo ei koskaan ole ollut niin tosissaan. Valitettavasti se on tapellut aiemminkin, mutta nyt oli oksat pois meininki.

Ei Kustille onneksi pahasti käynyt, roikotti päästä oikeaa puolta, josta Remo oli pitänyt kiinni ja selässä oli yksi tikki, josta vähän tuli verta. Remon tarkoitus ei siis ollut satuttaa vaan alistaa, joka periaatteessa oli oikein, koska koira oli Remon reviirillä ja uhkasi laumaa.

No Aksu sitten kiitti sankariaan varastamalla toisen ruuan ja roikkumalla koko illan poskesta. Että se siitä kunnioituksesta tällä erää. Remo puolestaan oli aivan naatti. Kävi ilmeisesti koville, mutta haavoja tai ontumisia ei ollut. Mutta niin tänäkin aamuna mentiin jopa molemmille aamulenkeille mukaan. Ilmeisesti Remosta tuli nyt sitten pennun henkivartija, joka kulkee pennun mukana kaikkialla muualla, kuin treeneissä, johon en sitä mukaan ota. Sen verran tarkkaan ollaan pentua vahdattu.