Tässä sitä on saanut kuulla mitä omituisimpia asenteita koiraroduista. Ja arvatenkin niiden suusta, jotka ko. koiraa ei omista. Suhtautuminen bortsuihin on joskus lähes huvittavaa.

"Bordercollieiden kasvatuksessa on keskitytty niin paljon näyttelyulkonäköön, että ongelmana on se, ettei koirat kykene toimimaan pimeällä ja tämä estää pelastuskoiratoiminnan"
Jaa, miksiköhän niitä sitten on hälyryhmässä? Tulisivatpa vaan katselemaan meidän kakaraa, joka metsässä kulkee täysin pimeässä välittämättä siitä osuuko reitille taskulampun valo.

"Bordercollieta on vaikea kouluttaa kisakoiraksi, koska ne ovat liian älykkäitä ja oppivat liian nopeasti, jolloin ne kyllästyvät oppimaansa."
No, jostain syystä moni bordercollie vaan jotenkin pääsee käyttövalioksi ja voittajaluokkaan. Kyllähän kakara toistoon kyllästyy, jos osaa liikkeen hyvin, mutta sitä on niin paljon kaikkea treenattavaa, että vaihtelua saa aikaan ja kuka kieltää vapaapäivien pidon. Voin vain kuvitella, että helpon koiran omistaja ei välttämättä jaksaisi miettiä ja lukea koiraansa.

"Bordercollieista tulee usein ongelmia, koska ne ovat niin aktiivisia ja rauhattomia ja haluavat tehdä töitä kokoajan."
Miksiköhän rodunomistajat eivät tästä valita? Työkoira on aina työkoira ja minusta olisi sääli, jos Aksussa kekseliäisyyttä ja intoa ei olisi, oma vikanihan se on, jos olen opettanut toisen aktiiviseksi ja sitten en anna tarpeeksi tekemistä. 

No onneksi sitä muistakin palveluskoirista kuulee ihan yhtälailla juttuja, saksanpaimenkoirat ovat joko sairaita tai luonnevikaisia, hoffit aivan liian vaikeita koulutettaviksi, dobermannit ovat kaikki pelkureita ja siksi vaarallisia jne. Miksi ihmeessä ei vain keskitytä siihen omaan rotuun ja sen tuntemiseen ja jätetä toiset rodut rauhaan. Ehkä tuo on sitä koiramaailman juoruilua. Yleistetään yhdestä tai kahdesta koirasta kuulemat jutut koko rodun ominaispiirteeksi.

Kiitos, sai taas hieman päästeltyä...

ps. meillä on löydetty sitruunamuffinssien tilalle parempi ja terveellisempi herkku. Nimittäin banaani, niitä sitten varastetaan oli ne missä tahansa. Ja nami, kuori viilletään auki ja herkku syödään sisältä. Se on muuten ihme, ettei koko kuoressa ole edes hampaanjälkiä. Minähän sanoin, että siinä on apinanverta. Tosin en tiedä kuorivatko apinat banaaninsa.

pps. vihdoinkin vika on korjattu vaikka huoltoa vielä vaaditaan. Seuraaminen on naksahtamassa paikoilleen. Jo se tuottikin tuskaa, mitään tokon voittajakoiraa tuosta ei minun käsissäni kyllä tule, mutta onneksi pelastuskoirien toko-osuus on melko helposti hoidettavissa...