Tästä alkaa tulla tapa...

Juu, treenit meni mielestäni aika kohtuullisesti. Aloitettiin luoksetulosta. Hienostihan tuo kakara toimii. Rivissä en viitsi irtaantua kuin 10 askelta korkeintaan ja odotuttaa muutaman sekunnin. Kerran tuo lähti perään, mutta sain korjattua hyvin. Se on hyvä nähdä, että naapurissa liikkuvat koirat eivät häiritse ja luoksetulo on varmaa molempiin suuntiin vaikka minun vieressäni muutaman askeleen päässä olisikin koira yksin. Tietty vaan sitten, kun Taina tuli viereen katsomaan toinen yritti karata. Lukeeko hänessä, munaa äiti tottelemattomuudella? No muistutuksen jälkeen meni mallikelvosti. Osaahan tuo Aksu, mutta jostain kumman syystä luoksetulo on nykyään hieman sivussa nakkikädelle päin. Joudun kädellä ohjaamaan eteen etukäteen. Pitääkö tuon kakaran aina oppia joku uusi virhe? Samoin jostain kumman syystä joudun vielä käyttämään kaksoiskäskyjä ja käsimerkkejä sivulle menosta istumiseen, jotta kakara jää siihen yksin. Samoin nostan etusormen, jotta toinen tajuaa, että perään ei tulla.

No ehkä noista pääsee pikkuhiljaa eroon.

Sitten jatkettiin maahanmakuulla. No problems. Vaikka en taaskaan lähtenyt kauas, niinkuin kotona on tapana. Viisi askelta ja 10 sekuntia on ihan riittävä uudessa ja tiiviissä ryhmässä. Tosin siinäkin huomaan tekevän itse saman virheen, kaksoiskäskyn eli maahan ja paikka. Mistäköhän minä tuonkin olen keksinyt?

Seuraavaksi oli aivan uusi juttu. Liikkeestä maahan makuu. Juu me olemme unohtaneet kokonaan sen, että maahan voi mennä muutoinkin kuin istumasta. Viimeksi juttua oltiin treenattu kesällä. No yllätyin, että käsiohjauksella Aksu meni nopeasti ja oikeaoppisesti maahan ja pystyin siitä pienen pysähdyksen jälkeen kävelemään pois ja kääntymään. Hieno jätkä. Enpä viitsinyt Tainalle korjata hänen kehujaan, että te olette tätä harjoitelleet. Ei sitten ikinä... Seuraavaksi liikkeestä istuminen ja siihen jääminen, kun minä lähden toimii hyvin. Kohta päästään siihen, että ei tarvitse kuin hidastaa.

Sitten tulikin haastetta. Liikkeestä seisominen. En viitsinyt edes yrittää seisooko tuo jätkä ilman nakkeja. Eli jatkuva syöttö, mutta hienosti toinen pysähtyy seisomaan ja seisoo, kun saa makkarat naaman eteen. Ja hienosti käskystä istuu. Ehkä tuokin vielä tosta.

Joten kaikenkaikkiaan. Olemme mielestäni ihan hyvässä vaiheessa. Mikään ei vielä suju täysin oikein, eikä liikkeemme ole täysin puhtaat, tosin eihän tuo ilman namia toimi vaikka välipalkkausta ei enää tarvitsekaan. Hyvässä vireessä Aksu kykenee olemaan paikalla makuulla  ja paikalla istumassa 20 metrin päässä minuutin odotusajalla. Seuraaminen sujuu jotenkin, täyskäännös ja oikealle sujuu hyvin, vasen hieman huonommin. No nuo liikkeestä jutut jotenkin. Eihän mikään puhdasta suoritusta ole. Maahan rojahdetaan kunnolla eikä mallikelvosti ja mitä kaikkea muuta.

Enpä tiedä, kai sitä voisi paremminkin olla. Mutta olen kuitenkin aika kokematon ohjaaja, treenitahtimme ei ole huimaava (vaikka käymmekin ohjatuissa treeneissä 2-3 krt viikossa ja omaan tahtiin otetaan 5-20 kertaan viikosta riippuen) ja onhan tuo alle kahdeksankuinen. Siihen nähden ei voi olla kuin tyytyväinen. Minulla kun ei ole hajuakaan, missä tasossa muut samanikäiset koirat ovat. Ja missä vaiheessa olisi tuon ikäisen kanssa hyvä olla. Jos joku viisaampi tietää, niin tiedot otetaan ilolla vastaan. Seuraavaa kevättä mietin, kuinka paljon meidän pitää petrata, jotta voisimme ajatella edes möllitokoja.