Joskus tuntuu, että yhtä sahailua tämä jätkän kanssa on. Kun yhdestä ongelmasta päästään niin eiköhän jotain keksitä. Tänään sitten kävimme hakumetsässä.

Jos jotain hyvää pitää sanoa niin Aksu ei haukkunut autossa, löysi kaikki maalimiehet, malttoi tulla heidän kanssaan keskilinjalle ja päästi pari pientä äännähdystäkin. Periaatteessa siinähän se.

Jos ei ota huomioon sitä, että pojan ainoa opetus, mitä hän on antanut Aksulle päti myös maalimiehillä. Hyppää-käsky jolla hypitään vasten. Nyt sitä vain tahdotaan tarjota joka välissä. Samoin tänään annettiin maalimiehelle pusukin. Eli se siitä kohteliaasta herrasmiehestä. Enää pusuja ja hyppyjä ei sallita edes kotioloissa.

Sitten tuo röyhkeys, onhan se hyvä, että pentu on rohkea ja uskaltaa olla seuraamatta joka liikettäni, mutta tarvitseeko sitä keskisormea näyttää, kun luoksekutsutaan? Eli muutaman kerran sitten on minullakin namit taskussa. Pitäisi kai lavastaa hakutilanne, jossa treenataan vain luoksetuloa ja tottelevaisuutta. Sitä kun ei oikein missään muussa tilanteessa voi treenata. Luoksetulo kun toimii 100% kaikkialla kuin hakuillessa.

No onhan sitä tullut tokoiltuakin. Enpä taida oikein olla tyytyväinen. Nyt tuo istukäsky on hakusessa. Kyllähän sitä huomasi kasvattajallakin, että ei oikein mene jakeluun eli pitää vain olla tiukka, ettei istuessa nousta ja istutaan kun käsketään. Paikalla makuussa ei ole ongelmaa, kaksi minuuttia sujuu mallikkaasti pienessä häiriössäkin. Seuraaminenkin kaikilla käännöksillä näyttää jo siedettävältä. Mutta paljon sitä saa tehdä, että pääsemme sille tasolle, milla olisi mahdollista olla.

Tuosta kun ei kotikoiraakaan saa tekemälläkään. Nimittäin olen huomannut pientä napoleon-ilmiötä, jos vähän aikaa on jäänyt treenattua. Herra itsevaltias päättelee siitä, että nöyryytys on ohi ja hän on voittanut. Eihän tuon pullistelun kanssa jaksa elellä vaikka täytyy sanoa, että aisoissahan Aksu pysyy, mutta kyllä tuo pörhistely ja arvaa vaan viitsinkö-mieli on hauskasti päällä ja sitten taas kun ollaan tokoiltu pikkuherra on niin maireaa, hyvä kun maata ei jalkojen alta nuole. On se hauska tapaus.