Eikä olisi voinut mennä paremmin. Kerrankin sai olla täysin rinnoin ylpeä koirastaan. Ihan mieletöntä!

Meidän vuorolla Aksu ei repinyt hihnaansa poikki mennessä raunioille vaan malttoi iloisesti astella paikalle. Sain lähettää Aksun ihan rauhassa ilman vinkumista tai yritystä varastaa. Meillä oli valmiit piilot.

Ensimmäisellä kerralla Aksu meni väärään suuntaan, tosin olisi se hajun voinut saada sitäkin kautta, mutta ohjaaja pyysi kutsumaan paikalle. Kakara tuli ensimmäisestä käskystä ja oli todella hyvin ohjattavissa. Seuraavalla kerralla lähettäessä Aksu sai hajun ja meni rauhallisesti, mutta innokkaasti juosten maalimiehelle. Istui eteen ja haukkui. Odotti maalimiehellä nätisti, kun minä tulin viereen ja laitoin kiinni. Kakara vielä lähti reippaasti minun mukaani haikailematta maalimiestä.

Toinen piilo oli aivan liian helppo, samaa kaunista työskentelyä, mutta kolmannella piti tehdä jo töitä. Raunioilla voi haju kiertää todella omituisia reittejä. Vaikka maalimies olikin erään betonirenkaan sisällä niin ilmeisesti sen edessä oleva rojukasa tai renkaan avoin takaosa kierrätti hajua lähistölle. Kun Aksu sai vainun niin aivan ymmärrettävästi raunioilla parempikin koira joutuu etsimään missä maalimies on. Niin joutui Aksukin, mutta työskentely oli määrätietoista, näki, että herpaantumisia ei tullut, usko ei loppunut ja niin se maalimies löytyi. Hienon haukkusarjan jälkeen Aksu sai palkintonsa.

Ja taisipa poika tietää, että hyvin tuli töitä tehtyä, sen verran reteenä kuljettiin. Mutta saatiin me kehujakin. Tuolla työskentelyllä ne oli ansaittuja. Raunioilla on tapana tehdä päiväkirjaa treeneistä. Sen avulla suunnitellaan seuraavat treenit, annetaan risuja ja ruusuja, kerrotaan mihin pitää seuraavalla kerralla kiinnittää huomiota, tarvitaanko kotitehtäviä ja miten treenit meni. Samoin päiväkirjassa on ilma, tuulisuus jne. Meidän tavoite nyt treeneissä on treenata nenän käyttöä. Siihen paneudutaan aluksi. Ilmaisussa, hallinnassa tai motivaatiossa ei ole tällä hetkellä ongelmia.

Seuraavalla viikolla onkin tuttu ohjaaja, olemme nimittäin kerran olleet samaan aikaan hakuilemassa.

Saa nähdä miten seuraavalla kerralla. Tosin on asennoiduttava siihen, että nämä menivät niin nappiin, että voi vain toivoa, että seuraavat olisi edes vähääkään niin hyvin kuin tänään.