Me jo ehdittiin riemuita puhtaista lonkista ja kyymäreistä, mutta Aksulla oli lonkkakuvauksien lausunnossa maininta selkämuutos, jota sitten aloin miettiä mitä ihmettä se tarkoittaa.

Tässä netistä löytämiä juttuja aiheesta:

Joskus lonkkakuvissa näkyy muutakin. Esimerkiksi selän sillottumat ovat aika yleisiä. Myös nikaman välimuoto voi näkyä eli lantio voi olla vino. Se aiheuttaa rasitusta ja koiralle voi jopa tulla toispuoleinen lonkkavika jos jo pennulla on vino selkä.  Myös häntämutkia näkyy joskus. Jos Annie huomaa kuvissa jotain ylimääräistä, jolla on vaikutusta koiraan ja jota kuvannut eläinlääkäri ei kenties ole huomannut, hän kirjaa tuloksiin esim. "selkämuutos". Tällöin kannattaa keskustella kuvanneen eläinlääkärin kanssa mahdollisesta selkäviasta ja sen hoidosta. Tämä teksti on suoraan Annielta.

Synnynnäinen anatominen nikaman välimuoto, todennäköisesti sakralisaatio eli viimeisten lannenikamien hiukan  virheellinen kiinnittyminen lanneluuhun. Tämän tyyppiset selkämuutokset ovat hyvin tavallisia eivätkä yleensä aiheuta erityisiä oireita, mutta voivat vanhemmiten enemmän oireilla, jolloin siitä tulee lievä selkävika.

Tai sitten ristiluunpää ei ole kiinnittynyt No ei sitä tiedä. Se voi olla kosmeettinen vika tai aiheuttaa jonkin verran oireita tai sitten enemmän. Tosi ikävä juttu, mutta saan maanantaina sitten tietoa, pitääkö Aksu kuvata kunnolla ja viedä eläinlääkäriin. Mitä hoitoa tarvitaan vai voidaanko huokaista helpotuksesta. Ilmeisesti sitä on kuitenkin lämmittelyyn, venyttelyyn ja hierontaan kiinnittää huomiota jo tässä vaiheessa.

No minkäs sille tekee, että joillakin on valuvikoja. Tietysti sitä harmittaa vietävästi, tuossa kun on Remon selkävikojen kanssa joutunut taistelemaan ja sitä niin toivoi, että Aksu olisi terve. Mutta minkäs teet, sillä eletään mitä vastaan tulee. Jos ne sitten kompensoituisivat luonteeseen. Ainahan sitä voi toivoa.