Nimittäin vinttikoiraradalla, jossa oltiin tänään tutustumassa ja varmasti mennään toisenkin kerran. Kahden tunnin piinaavan odotuksen jälkeen pääsimme juoksemaan käsivieheen kanssa. Aksu riehaantui vieheestä kunnolla ja upeat ravit kahdella kerralla olikin. Kyllä tuossa juoksija-ainesta löytyy. Minä enemmän arvostin sitä, että Aksu totteli radalla melko hyvin kohonneesta vietistä huolimatta. Odottelu sitten olikin aika tuskaista. Vinkumista ja haukkumista, kyllähän tuo oli rauhassa välillä melko hyvinkin, joten pientä edistymistä sentään. Mutta pääosin se oli turhautumista, nimittäin otin pari kertaa tokoilua muiden koirien seassa ja upeasti meni. Samoin, kun kävimme aikaisemmin Hervannassa lenkillä ja treenaamassa niin johan löytyi intoa.

Siihen tosin vaikutti varmasti se, että olin pari päivää kämpillä, jolloin Aksu oli kotona ollut aika allapäin. Vastaanotto oli molemmilla koissuilla varsin iloinen. No huomenna menemme Tainan seuraksi tokokisoihin. Ajattelin ottaa kunnon treenit sielläkin. Kai tuo joskus tajuaa, että se ei pääse toisten kanssa leikkimään, jolloin on aivan turha käydä muiden koirien takia kuumana. No viikonloppu tuleekin olemaan vauhdikas, nimittäin Misty-tyttönen tulee pariksi päiväksi hoitoon ja nuohan ovat aivan ihastuneita toisiinsa. Molemmat vielä juoksija tyyppiä.

Eilen sain huonoja uutisia, hakuryhmämme jäi tauolle toistaiseksi. No kolmeen viikkoon taas emme olekaan päässyt treenaamaan. Nyt olemme perustamassa Tainan kanssa uutta ryhmää, viisi meitä on kasassa, mutta ongelmana on vielä se, että kaikki meistä on aloittelijoita. Se ohjaus jää nyt sitten vähäiselle. No jos saisimme vierailevia tähtiä, jolloin tulisi ainakin joskus saatua palautetta.

Tulipa sitä epätoivoissaan käytyä homeopaatillakin hakemassa pillereitä Aksulle. Olen kuullut muutamasta tahosta, että ne auttaisivat käyttäytymishäiriöön. No saa sitten nähdä. 3-4 viikon päästä pitäisi nähdä onko vaikutusta. Jännä oli se, että kun homeopaatti sitten kyseli minkälainen koira mulla on niin hienosti tuon lääkkeen kohdalta arvio meni kohdalleen, joten toiveikkaita ollaan.

On kuulemma Aksun tyyppiselle koiralle raskasrakenteinen ruumiinrakenne, jäntevyys, hyvä kestävyys ja lämmönsietokyky tyypillistä. Eikä tuo yhtään yllättynyt selkäviastakaan. Samoin tulehdusherkkyys, merkkailu, ylisosiaalisuus, vilkkaus ja levottomuus toisten koirien keskuudessa ihan tyypillistä, samoin suuri taistelutahto, dominointi ja itsevarmuus, kovuus ja suvunjatkamisvietti.

Hauskinta oli se, että homeopaatti väitti, että Aksulla on seksuaalisesti huono itsetunto ja yleensä nuo kiihkoilijat ovat impotenttejä. Sen takia tuo liioittelee käyttäytymistään. Siitä nyt en sitten pitänyt, että jos tuo lääke auttaa niin se kohottaisi myös Aksun itsetuntoa. Huh, minkälainen siitä sitten tulee...