Meidän bortsu-kelpie-ryhmämme sitten piti tänään ensimmäiset treenit. Meitä oli vaatimattomasti kolme koirakkoa paikalla, mutta johan silläkin toimi. Remo sai kunnian olla tallaamassa alueen. Se on sille vallan mainio treeni. Jopa innostus on kohdallaan.

Aksu oli taas oikein hieno poika ihan työskennellessäkin. Hallinta oli melko hyvää, ottaen huomioon, että meillä oli taas puolentoista kuukauden tauko. Edistystä en siis edes odottanut ja ei sitä ollutkaan. Hieman yritettiin saada mahdollisimman suoraa pistoa valmiilla piiloilla. Eka oli ihan ok. Eihän tuolla kauan nokka tuhise, kun maalimies löytyy. Haukku oli valitettavan katkonaista, mutta kyllä se sieltä tuli.

Toisen kanssa sitten kävi kössi. Nimittäin Aksun ollessa maalimiehellä se kuuli vastakkaiselle puolelle menevän maalimiehen ja ilmaisu jäi todella katkonaiseksi ja kyllä tuo meinasi lähteä perään. Oma moka, luulin, että maalimies olisi takalinjalla. Onneksi Aksu pysyi ja malttoi jotain ääntä pitääkin. Kolmas meni mallikelvosti valmiilla piilolla. Vaikka kyllähän tuota häiritsi ensinnäkin se, että oltiin kotimetsässä ja se, että maalimiehet eivät olleet valmiiksi piiloissa. Tuo on sen verran fiksu, että muistaa äänen tai näyn pitkänkin ajan kuluttua.

Siis seuraavaksi valmiit maalimiehet ja pitäisi kai pikkuhiljaa alkaa hakea tuo poju metsästä. Ilmaisutreenejä pitää ottaa yksi, jolloin maalimies aivan lähelle ja saakoon herra paukuttaa siihen asti, kun olen vierellä. Mutta pääasia, että Aksulla on mielettömän kivaa metsässä ja työinto ei voisi olla suurempi.

Mutta ja mikä tärkeintä, nyt saatiin sitten oma ryhmä! Joukossa on onneksi kisaajia, joten neuvojakin saadaan hienosti.


Treenien päätteeksi pyörähdimme Kyötikkälän tokotreeneissä, mutta ne olikin kesätauolla. Pari koirakkoa oli paikalla, joten saimme ihan hyvät häiriötreenit. Yhden kanssa otimme paikallamakuut. Heti alussa Aksu nousi seisomaan, mutta korjattua pysyi hienosti paikalla. Tosin välipalkkasin usein. Siitä olin ylpeä, kun naapuri nousi seisomaan ja steppaili Aksu katsoi toki kiinnostuneena, mutta pysyi maassa!

Ehkä tämäkin tästä. Motivaatio oli kohdallaan ja ei tuo piipannut kovasti. Tosin liikkeet on ihan... Välillä seuraaminen on kohdallaan, välillä taas ihan hakusessa. Luoksetuloa en edes tänään ottanut. Ehkä tuota tilannetta saa tästä korjattua pikkuhiljaa. Pääasia, että tekeminen on kivaa. Taisi tehdä hyvää, kun oltiin eka hakuilemassa. Energiassa ei se näkynyt, mutta ehkä keskittymiskyvyssä sitten. Nukkuupahan nuori herra hyvin seuraavan yön.