Olimme omassa metsässä hakuilemassa neljän ihmisen voimin. Pieni porukka, mutta saatiin sentään kasaan! Tuolta pelastuskoirapuolelta Pia ja Tomi sekä Merja Jäynä-pojan kanssa alkaakin treenaamaan kerran viikossa meidän kanssa. Eli viimein näyttäisi, että saadaan säännöllisesti treenaava hakuporukka kasaan.

Juu otettiin sitten ihan palauttavia treenejä, jotta saataisiin mokailut pois. Ensimmäinen helppo suora palkkaus. Maalimies toi kakaran pois vaikka minun kyllä oli tarkoitus hakea. Toinen vaativampi muutamalla haukulla, hain, mutta jälleen maalimies antoi kakaran mennä menojaan palkkauksen jälkeen. Kolmas olikin sitten ihan helppo haukkutreeni.

Kauniisti Aksu lähti, sai vainun heti ja meni suoraa pistolle. Jäi maalimiehelle, mutta selkeästi näki, että haukussa oli epävarmuutta, mutta nyt tuo sentään teki oikeaoppisesti töitä, mikä oli tarkoituskin. Täytynee vaan torstaina jatkokurssilla kysyä onko parempi, että maalimies pitää lörpöttelyllä Aksun luona niin että se ei välittäisi minusta ja minun liikkeistäni vai saako se lähteä palkkauksen jälkeen. Itse olen sitä mieltä, että ei saa vaan maalimiehen pitää olla niin mielenkiintoinen, että koiralla ei ole halua lähteä minnekään.

Mutta hyvä näin, olen tyytyväinen vaikka olisihan sitä itsevarmuutta maalimiehen luona saanut olla enemmän. Kuitenkin suurin ongelma on nyt ohi vaikka mokia vielä korjaillaankin.