Omalla takapihalla
pilvisellä ja tuulisella säällä keskellä päivää

Tallasin Aksulle 70 askeleen jäljen takapihalle froligit makupaloina. Tuli vähän lyhyt, kun piha loppui kesken... Tullessa tajusin, että paikalle ei pääse kuin kulkemalla omia jälkiäni. Aksu, kun meni nenä maassa välittömästi, kun valjaat saatiin päälle. Eilisestä vauhdista ei ollut tietoakaan, mutta lähetys hieman epäonnistui, koska Aksu oli jo jäljellä, jolloin herra vain odotti nenä maassa koska päästään eteenpäin.

Aksu teki rauhallisesti töitä, nenä maassa kokoajan, mutta ei edelleenkään syönyt kuin jokusen namin ja selkeästi työskentely oli jotenkin epäpuhtaampaa kuin eilen vaikka silloin vauhtia olikin huomattavasti enemmän.

Hajun päästä olisi ilmeisesti pitänyt saada ilmeisesti jotakin muuta palkkaa kuin pari lisä namia. Minulla oli tuossa aivan liian hidas reagointikyky, herra kun ehti lähteä etsimään lisää jälkiä, siinä vaiheessa, kun minä kehuin ja kaivoin lelua. Ei auttanut leikkihoukuttelut mitään, kun poistumisjäljet löytyivät. No kun viimein sain itseni mielenkiintoiseksi toinen oli hämillään, että mitä sä nyt kesken työn.  

Huomenna yritän tehdä jäljen aamulla ennen ruokailua. Herra kun oli syönyt aamulla normaalisti. Samoin teemme jäljen aukeammalle alueelle, jolloin jäljelle pääsee menemään ja poistumaan puhtaalta alueelta. Jälkipalkkana alan varmaan antamaan jotakin spesiaalia, jos sitten herra ymmärtäisi, että ne namit on tarkoitettu syötäväksi. Samalla yritän pallon avulla saada tuon tajuamaan, että työskentely tosiaan loppuu näin pian.