Tänään oli melkoisen vauhdikkaat hakuilut, tosin aavistuksen liiankin vietikkäät, jos minulta kysytään. Olemme muutaman kerran treenanneet haussa pelkästään ilmaisuja ja motivaatiota. Nyt ja edelliskerralla olemme yrittäneet vähentää leikin lopettamisen paineistumista sillä, että minäkin leikin Aksun kanssa.

Tälläkin kerralla Aksulle pistettiin kuusi maalimiestä (3x3kpl), maalimiehet hieman piilossa lähellä keskilinjaa (1-20metrissä), kolme kullakin puolella, haukkujen (2-8) määrä laskettu ennalta, jonka jälkeen sanotaan:  "hyvä" ja aloitetaan leikkiminen lelulla. Maalimies toi Aksun leikkien keskilinjalle, tosin minä tulin hieman vastaan jo ihan säälistä. Sen verran ruman näköistä se estetty käveleminen oli. Aksu kun veti sata lasissa vastaan. Sanoin maalimies, jolloin maalimies lopetti leikin ja houkuttelin Aksua toisella lelulla. Loppu viimein yritin rauhoittaa Aksun edes johonkin malliin ja lähetin seuraavalle maalimiehelle. Viimeisellä maalimiehellä Aksu sai voittaa lelun ja sen kanssa leikittiin kunnolla.

Suunnitelma onnistui todella hyvin. Haukkuihin en tajunnut kiinnittää huomiota, mutta ilmeisesti sieltä ne tuli. Aksu oivalsi hyvin sen, että maalimies leikkii ja tuo repimällä Aksun keskilinjalle. Leikin vaihto käskysanoilla toimii hyvin, kunhan vain me se sisäistetään. Tosin leikkiminen meni Aksulla yli siinä vaiheessa, kun maalimies toi koiran keskilinjalle ja kävely keskilinjalle oli jo taistelua, joka menee helposti paineistukseksi ja sitä kautta koiran toimintakyvyn ulkopuolelle.

Saimme nahkapatukan, joka oli ihan mielettömän hyvä palkka. Seuraavalla kerralla jatketaan aivan samalla tavalla, MUTTA minä haen Aksun maalimieheltä. Kokeillaan nyt tällä muutama treeni. Kun tämän kaavan Aksu oppii niin luulen, että päästään keskittymään niihin haukkuihinkin ja nostaa vaatimustasoa hiljalleen.

Ehkä me tälläkin saralla sitten jossain vaiheessa saadaan sama motivaatio kuin tottiksessa on ja Aksukin ymmärtäisi, että se tekeminen tässä on kivointa.