Torstaina Aksulla oli pasmat hieman sekaisin Sääksjärven metsissä.

Syy taitaa löytyä siitä, että palkkana käytettiin ensimmäistä kertaa namia että leluja. Samoin yksi selitys löytyy etenkin nenän käytölle siitä, että auton sisätilalämppäri hajosi juuri ennen treenejä (avattaessa näki, että muovi oli kuumentunut) ja auto tuoksui palaneelle ja sisällä oli savua. Jostain olen kuullut, että savu voi tukkia koiran nenän, joka kyllä selittäisi Aksun käyttäytymistä. Aksu nimittäin yritti treeneihin lähtiessä mennä pois autosta, jota se ei koskaan tee ja sen etsiminen oli ihan erilaista kuin aiemmin. Ja voihan se olla, että pikkubortsupoika (tai vähän isompi ohjaaja) oli sekaisin, kun oma kouluttaja ei ollutkaan paikalla.

Treenisuunnitelma meni hyvin mielestäni ja maalimiehet käyttäytyivät loistavasti.

Aksulla oli nenänavaus ja neljä maalimiestä. Maalimiehillä oli purkissa ruokaa (keitettyä ihraa, sydäntä ja viimeisellä kissanruokaa) sekä patukat, joilla leikkiä.

Nenänavauksessa odottelimme ilmeisesti liian lähellä ja Aksu haistoi piilossa olevan maalimiehen, turhautui odottamisesta ja meni suoraan piilolle. 1. ja 2. maalimies oli molemmissa etukulmissa, jonne Aksu meni suoraan. 1. oli ihan takalinjalla ja lähetin Aksun n. 10 metriä keskilinjalta. Kolmannelle maalimiehelle lähetys oli ilmeisesti hieman liian hätäinen. Aksu lähti vinoon, juoksi suoraan takalinjalle ja kiersi ison lenkin alueen ulkopuolella ennenkuin takaisin tullessa ehkä osittain vahingossa päätyi maalimiehelle. Neljännelle maalimiehelle mennessä samoin Aksu pyöri tällä kertaa lähempänä oikealla puolella ennenkuin päätyi n. 15 metrin päässä vasemmalla puolella olevalle maalimiehelle.

Mielestäni 1. ja 2. maalimiehelle Aksu meni enemmänkin muistista ja 3. ja 4. se ei nenäänsä käyttänyt yhtä hyvin kuin aiemmin.
Haukut olivat paremmat kuin aikaisemmin, niissä alkaa pikkuhiljaa kuulua oikeanlaista varmuutta. Töitä Aksu teki hyvin vaikka kyllähän se käyttäytyi hieman omituisesti.

Palkkaus ei täysin toiminut. Aksu kuulemma söi hyvin, mutta ei innostunut leikkimään kaikkien maalimiesten kanssa. Patukat eivät kiinnostaneet, mikä on tuolle koiralle outoa.

Seuraavalla kerralla, jos nenänavausta käytetään niin me odotamme autoilla ja päästän sieltä Aksun vapaana kun meitä kutsutaan. Otan Aksun sitten kiinni ja tulemme kytkettynä keskilinjalle.

Palkkana voimme käyttää sekä lelua että namia, mutta ei molempia samalla maalimiehellä. Piilot voivat olla samantasoisia, niitä en lähtisi helpottamaan tai auttamaan koiraa esim. hajunhaulla tämän kerran perusteella.