Tai pikemminkin aivotoimintaa. Nimittäin tänään opetimme Aksulle, että hakumetsässäkin kannattaa minun kanssa kulkea, jotta asiat menevät eteenpäin.

Me tulimme keskilinjaa kohden jälleen täyttä vauhtia hihnassa. Muutamaa metriä ennen päästin Aksun kiinni ja sanoin yhdessä. Sana on melko vieras ja vapaaksi päästyään poikahan lähti. Täyttä vauhtia tarkisti ensin keskilinjalla olevat ihmiset ja kun niiltä ei saanut kontaktia herra lähti tarkastamaan oikeanpuolen metsästä. Hieno 50 suora pisto ja takalinjaa pitkin Aksu sitten tarkisti koko puolen. Kävi se toisellakin puolella, mutta ei sentään koko alueella ja piti sitä haukkua keskilinjalla Henkkakin, jos hän olisi ollut maalimies.

Kovasti poika teki töitä, kunnes sitten kääntyi minuun päin iloisena ihmetellen. Kehuin tietysti ja Aksu tuli luokse, jolloin pääsin pari askelta, kunnes herra taas läksi. Ei oikein tuo yhdessä käveleminen ole iskostunut pieneen päähän. Mutta loppuviimein pääsimme keskilinjalle ja sain istutettua Aksun odottamaan, kun maalimies käveli rauhassa piiloon. Turhautuneena Aksu rupesi haukkumaan tovin, mutta hienosti pysyi vierellä!

Lähettäessä into oli piukkana ja maalimieheltä tullessa muutamaan otteeseen jouduttiin pysähtymään, kun minun vauhtini ei oikein ole riittävä. Mutta loppuviimein pääsimme "yhdessä" kulkemaan ja toiselle maalimiehelle lähettäessä taas mieletön komentaminen.

Loppuviimein ensimmäiseksi kerraksi kulkeminen meni hyvin eikä Aksun mielestä minua kulkemiseen tarvitse. Luulen, että juttua sekoitti paljon se, että me olemme ottaneet nenän avausta, johon olen päästänyt Aksun vapaasti. Seuraavalla kerralla otamme nenänavauksen normaalisti ja tahditamme hyvä-sanalla haukkua oikealla maalimiehellä, kovin tuntui korkealta tulevan tuo haukku.

Treeni meni paljon paremmin, kuin oletin, mutta kieltämättä hieman pettynyt olen. Aksu ei tarkastanut lainkaan vasenta aluetta. Olin aivan varma, että tuohon egoon koira työskentelisi täysin itsenäisesti... Muutoin treeni oli kiva, uskon, että loppuviimein Aksukin ymmärtää, että haku on meidän yhteinen juttu.