Mitään muuta me ei taideta tehdäkään. Kuin seurata, minun korvista jo tulee ulos. Pikkuhiljaa alkaa juttu taas toimia tai sitten ei. Kotona olen harjoitellut seuraamista imuttamisella. Alkaa mennä jo paremmin. Tänään kävimme kentällä Irenen kanssa.

Kentälle mennessä yritin siedättää Aksua odottamisella, eli juttelimme niitä ja näitä Aksun vuotaessa kuin seula. En tiedä onko loppuviimein parempi, että se on käskyn alla vai miten saan herran rentoutumaan ja vain olemaan kentän laidalla. Kuuliaisuuttaan tuo tuskin koskaan tulee olemaan hiljaa ja odottamaan.  Pakottamalla se on sitten käskyn alla eikä aja samaa asiaa. Ehkä sitten jotenkin pitäisi siedättää ja opettaa pikkuhiljaa niin kuin pennuille tehdään. Tai unohtaa koko juttu.

Sitten kun Aksu viimein oli rauhoittunut menimme kehuen ja leikkien kentälle. Seuraamisessa imuttamalla saati sitten ilman Aksu poikitti eli meidän takana täytyy olla joku, joka katsoo, että herra menee oikein, jolloin osaan palkata oikeasta suorituksesta. Perusasentokin menee tosi helposti vinoksi, no mitä itse olen sallinut löysäilyt... Eli seuraamisen osalta yhteistreenejä, muuten ei ole mitään järkeä. Tosin pyöriminen vasempaan ja jyrkät käännökset voisi toimia, mutta kun en minä näe edes perusasentoa kunnolla itse, onko se koira suorassa vai ei.

Paikallamakuu alkaa toimia siten, että minä pysähdyn ja jatkan sitten vasta matkaa. Aksuhan oppi sen, että kun minä käännyn ja sanon maahan liike suoritetaan, muutoin ei tarvitse. Pitää ilmeisesti väsätä ihan oikeasti itselle joku rautakanki selkään, joka estää päänkääntymisen, saiskohan siihen tehtyä jonkinasteisen hälyttimen, kun pää kääntyy niin se huutaa asento.

Roosan kanssa otimme ohitteluja, se meni hyvin tosin meinasi vauhdikas narttu kiinnostaa hieman liikaakin. Mutta mikä parasta, treenien jälkeen leikin patukalla ja kokeilin hieman seuruuttaa ilman namia, niin että patukka oli näkyvissä. Se toimi, ensimmäistä kertaa ja kun toistin jutun niin edelleen hieno kontakti ja muutama askel. Ehkä Aksun palkkauksen saisi tottiksessakin siirrettyä patukalle.

No tästä taasen jatketaan.