Tämä viikko on melkein mennyt kotipuuhissa. Joka päivä olemme yrittäneet tokoilla, tosin on päiviä, jolloin on laiskottanut. Torstain treenien sijaan menin Qiira-siskon luonnetestiä katsomaan. Se oli varsin mielenkiintoinen reissu. Tosin paikalla oli toinenkin bortsu testattavana ja se suoritus oli kuin kauhuleffasta. Qiira selvitti testin kunnialla läpi, hyvin qiiramaiseen tapaan. Varsin reipas tyttö ja odotamme mielenkiinnolla miten Qiira palautui testistä.

Jäihän tuosta käynnistä itsellekin sellainen olo, että me kanssa ja pitkään sitä tulikin sitten torstaiyönä miettittyä noita Aksun ominaisuuksia ja vaikeuksia, mitä meillä on ollut. Eniten sitä miettii juuri, mikä Aksun todellinen toimintakyky, tempperamentti ja hermorakenne on ja sitä, kuinka pehmeä tuo sitten loppu viimein on.

Samoin minua kiinnostaisi mikä todellista ja mikä on opittua, hormonien vaikutusta tai mihin sairastelut on vaikuttanut käyttäytymisessä. Saankohan siltikään sitä selvitettyä. Kuitenkin Aksun kastraatiosta on mennyt vasta puoli vuotta ja se vaikutti tosi paljon itsetuntoon ja voisikohan luonnetesti horjuttaa heräävää itsetuntoa ja yhteistyötä minun kanssani. Sitä en tiedä. Aksullahan oli vuoden ikäisenä  hormonimuutokset sen verran voimakkaita ja leikkaus taas heilautti ne aivan toiseen suuntaan, jolloin Aksussa ilmeni ensimmäistä kertaa epävarmuutta, toimintakyvyttömyyttä ja pelokkuutta. Nyt niitä ei juuri ole näkynyt, mutta kestää oma aikansa, että itsevarmuus palaa.

Silti olisi kiva nähdä onko tuo lintu vai kala. Mutta vielä en halua altistaa Aksua testille, ehkä varjelen sitä liikaa, mutta en halua, että se joutuu luonnetestin kaltaiseen paineistukseen ihan vielä, kun siihen ei meillä ole tarvetta. Mahdankohan minä olla liian suojeleva jälleen kerran, ihan kuin tuo menisi rikki?

Tottistreenit edistyvät, hitaasti, mutta varmasti. Suurin homma meille on kai se, että oppii ja sisäistää mitä pitää tehdä ja saa kaikki liikkeet, rutiinit ja tavat opeteltua. Mitenköhän me tästäkin olemme taas näin vaikean jutun saaneet aikaseksi? Kunpa vain olisin silloin alunperin tiennyt mitä tehdä ja miten. Nyt on vaikea asioita muuttaa...