Syvä huokaus tuota meidän hoffia kohtaan. Se on tullut ylisuojelevaksi Aksua kohtaan sen naapurikoiran hyökkäyksen jälkeen. Mikä tietysti näkyy Aksulla epäluulona kaikkia koiria kohtaan.

Onneksi tuossa eräs tuttu oli ulkoiluttamassa koiriaan "meidän" metsässä juuri samaan aikaan, kun olimme lähdössä itse samaan paikkaan. Onneksi pojat pysyivät pihassa ja sain raivostuneen Remon kiinni. Enpä ole poikaa nähnyt niin vihaisena pitkiin aikoihin, en varmaan koskaan. Hyvä kun jaksoin pitää kiinni ja korvat eivät kuunnelleet minkäänlaisia käskyjä. Aksu oli yhtä terhakkaana haukkumassa koirat pois hänen alueeltaan. 

Totesin, että ilmeisesti koirat ovat ilmeisesti ottaneet ohjat omiin käsiinsä eivätkä enää luottaneet minun arviointikykyyni. Eli laitoin Remon suosiossa naruun, jonne se jäi kaikkea muuta kuin mielellään ja menin Aksun kanssa tutustumaan noihin pelottaviin koiriin eli labradorinnoutajaan ja shelttiin, jotka tiesin ihan kunnon koiriksi. Kyllä tuo kakara pelkäsi, en ole koskaan nähnyt sitä niin epävarmana ja alistuvana. Onneksi Aksu rentoutui omaksi itsekseen ja jokusen aikaa juteltuamme hain Remonkin hihnassa tsekkaamaan paikan. Oli se nöyrää poikaa eikä merkkiäkään suojelusta. Mutta kyllä se yritti isotella ja sai olla kokoajan komentamassa.

Ehkä tuo kaapin paikka tuli nyt selväksi molemmille. Toivottavasti.

Eli meille tuli nyt sitten uusi sosiaalistumisvaihe Aksulle. Kävimme eilen koirapuistossa ihan tarkoituksella ja se oli ihan hyvä kokemus, koska Aksu edelleen arkaili eikä luottanut minun sanaani, että paikka on turvallinen. Siellä olikin viiden pentukoiran lauma ulkoilemassa eli ihan hyvään saumaan kävimme.

Kävimmepä sitten uimarannalla. Okei, tiedän sen olevan kunnan ylläpitämä uimaranta, mutta menin sinne sillä periaatteella, että kysyn läsnäolijoilta haittaako, jos uitan pennun. Menimme suoraan lyhyellä hihnalla veteen ja hetken Aksu ui, kun palasimme autoon. Niin eiköhän siinäkin vaiheessa eräs perheenäiti ehtinyt rannalle tullessaan mäkättää, että tämä ei kyllä ole koirien uittopaikka. Hitto, maksan kunnalle 40 euroo koiraveroa enkä saa sille mitään vastinetta, joten enköhän voi rauhalliseen aikaan viedä koirani kolmeksi minuutiksi rannalle 25 asteen helteessä. Että alkaa sapettaa.