Tämä jos joku on vuodatusta. Mutta niin totta!

Eilen tuli sitten oltua mukavalla lenkillä molempien koirien kanssa. Juu virallisesti kakkapussit mukana, kuten kuuliaisen kansalaisen kuuluukin.

Ensimmäinen hampaita kiristävä homma oli, kun saimme todella paheksuvia katseita, kun me emme korjaa jätteitämme. Hei haloo, jos minun koirani nyt kiertävät ja haistelevat jonkin toisen koiran tuotoksia niin en todellakaan aio korjata niitä!

Juu mutta tuo ei ole vielä mitään, nimittäin tajusin, miksi kanssakulkija ei moista työtä viitsinyt tehdä. Sitä oli sitten kiva kannella Remon tuotoksia pussissa etenkin kun puolet niistä on tietenkin loskalunta, miten sitä muuten siistiksi aluetta saa. Siis kahden melko eloisan koiran kanssa kolme kilometriä! Ei sitten roskiksen roskista, olimme sentään melkoisen vilkkaalla alueella. Vihdoinkin, kun ensimmäinen roskis löytyi niin kämpille oli matkaa 200 metriä.

Juu ei sitä pussia mikään ongelma olisi kantaa, mutta kun ei nuo hihnat oikein pysy järjestyksessä yhdellä kädellä. Jätkät ei sentään hirveästi enää vedä, mutta no Aksu kun innostuu jostain hajusta niin Remo menee eteenpäin. Tosin kun vastaantulijoita tulee, niin hihnat on kerättävä pienelle ja eiköhän sitä muutoinkin ole vähän väliä hihna jalan alla, tai parhaimmilla Remon hihna Aksun jalkojen välissä. Kyllä sitä oikeasti sai pelätä, että pussi kohta hajoaa käsiin, se oli hyvin lähellä.

Rauhallinen ja nautinnolinen reissu. Mutta hei, tällä kertaa pussi ei tosiaan millään tavalla likaantunut ulkopuolelta, kuten Remon pienien jätöksien kanssa on aina riskipeliä. Ja sitä paitsi, nyt ei käynyt niin, että mukana oli vain kolme pussia ja juuri sillä neljännellä jätöksellä, johon sitä pussia ei ollut niin tulee joku mummeli, joka on koiranvihaaja ja alkaa haukkua, kun minä en tee velvollisuuksiani. Eikä muuten välillä tekisi mieli tehdäkään. On tosiaan järkeä korjata jotkut pienet kakat, kun samassa paikassa on roskia taivaan täydeltä.

Kukakohan sitä roskaa. Tosin nyt olen ajatellut kapinoida Kangasalla siivoamista. Jos lautakunnan perusteluna on 40 euron koiraverolle eläinten hautausmaan ylläpito (joka muuten on laissa määritelty jokaisen kunnan velvollisuus järjestää), eläinlääkärin aiheuttamat kustannukset ja tienpintareiden siivoaminen. Hei haloo meidän lenkkien määrällä tosiaan kunta saa kahdeksan kympin edestä siivota meidän jälkemme. Me kun 90 % lenkkeillään joko lähimetsässä tai Tampereella.

Tai no, ehkä me sittenkin käytetään aika paljon noita eläinlääkäripalveluita, mutta niistähän ei puhuta...