Taas vierähti tovi, ennenkuin sain kirjoitetuksi mitään. Nykyään kun nuo treenit käy läpi pelastuskoirien palstalla ja vihkossa ei saa aikaiseksi kirjoittaa tänne.

25.2 olimme Sääksjärvellä hakuilemassa pienellä porukalla. Meillä oli pari vierailijaa ja tuli huomattua, että eihän poika malttanut haukkua, kun piti uusia maalimiehiä nuuskutella. Hienosti ilmaisut kuitenkin tulivat ja muutoinkin varsin mallikelpoiset treenit olivat.

Nenänavauksessa Aksu ilmaisee mielettömän hyvin, kuuluva ja tasainen n. 15 sarja. 1. maalimies löytyi helposti, mutta toisen kanssa sai jo tehdä töitä. Tosin hienon tyhjän piston herra teki vaikka minulla olikin vaikeaa saada Aksu luokseni. Aksu kun oli sitä, mieltä että älä akka häiritse, kyllä se täällä on ja niinhän se piilossa oleva maalimies löytyikin. Kolmas meni taasen upeasti.

28.päivä olimme uudessa paikassa ja täytyy sanoa, että koira teki hienosti töitä vaikka maalimiehet ja minä yritimme pakkaa sekoittaakin. Painoitimme treeneissä hajunhakuun, jota on aiemmin Aksulla otettu vain kerran viime syksynä.

Nenänavauksessa minä annoin Aksun kulkea vapaasti ja herra sitten lähti paikalle jo hyvissä ajoin eikä Kaarina ollut varautunut. Aksu sai suoran palkan ja pääsi helpolla. 1. maalimiehelle menimme tosiaan hihnassa yhdessä. Aksu vouhkasi ja veti eikä mielestäni juurikaan tajunnut hajunhaun ideaa. Palasimme, kun mielestäni koira antoi vähääkään merkkejä. Lähettäessä Aksu kaarsi voimakkaasti oikealle, mutta korjasi itse saadessaan hajun.

Sama toistui toisella maalimiehellä. Voimakas kaarto, mutta kyllä se piilo sieltä löytyi. Kolmannella lähetin Aksun suoraan keskilinjalta, koska piilo oli 15 metrissä. Kun olin koiran lähettänyt ihmettelin, mitä se nyt noin pitkälle eteenpäin kaartaa, kunnes tajusin, että Janne olikin eksynyt ja käveli metsässä. Ei kun koira takaisin ja odottelimme, kunnes toinen oli paikallaan. Tällä kertaa Aksu meni hienosti, tosin taisi tuo ääniapuja saada.

Neljäs meni sitten ihan omaan piikkiin. Sekosin itse paikasta ja yritin ottaa hajunhaun samalle ykköspiilolle tosin erikautta ja ihmettelin, miksi Aksu yrittää väenväkisin edistää jälleen eteenpäin. Lähettäessä poika meni ensin vähän matkaa ykköspiilolle, kunnes korjasi itse tilanteen ja meni suoraan oikeaan paikkaan.

No näitä sattuu, onneksi Aksu ei itse kokenut tekevänsä mitään väärää. Ehkä sen kunnioitus minun taitojani kohtaan hieman laski eikä treenien tarkoitus eli suorien pistojen hiominen toteutunut, mutta ainakin tuli näytettyä, että poika käyttää nenäänsä.

Seuraavat treenit on Kyötikkälässä, ensimmäiset käyttökoirien hakutreenit, jolloin en aio hajunhakuja yrittää vaan pelaan varmanpäälle sen mukaan mitä Aksu osaa, mutta muutoin aiomme jatkaa hajunhakutreenejä muutaman kerran. En ymmärrä, miksi tuo koira kaarsi tänään noin voimakkaasti. Sitä se on nyt tehnyt muutaman kerran aikaisemminkin. Ehkä olemme ilmaisutreenien jälkeen edenneet liian nopeasti matkan suhteen.