Tai sitten ihan puhdasta sikaenergiaa. Tässä tuli purettua kamera ja huokaistua syvään nämä kuvat nähtyäni. Kuka sitä sanoikaan, että bordercollien kanssa tarvitaan huumorintajua ja kärsivällisyyttä. Meidän jätkä taitaa olla ottanut tuon asenteen elämäntehtäväkseen.

No jaa, hakuporukassa pyydettiin tuossa viime kerralla ottamaan jokin sellainen esine, josta Aksu todella kuumenee. Ajattelin ensimmäisenä jalkapalloa, mutta kyllä tämä vie voiton. Mitä ne vaan ajattelee, jos veisin haran, lapion tai haravan.

Nimittäin meillä on työnjako. Kun minä esim. siirrän hiekkaa haralla Aksu on tohkeissaan odottamassa omaa vuoroani. Kun lopetan työnteon Aksu aloittaa. Siihen asti, se saa työnsä valmiiksi, mutta yleensä silloin kun minulla menee hermot ja kutsun sisälle tai jatkan työskentelyä.

Ja Aksun työ on saada hara kuuliaiseksi työkaluksi. 

882238.jpg

Kaikki alkaa komentamisella. Tehtävänä on saada hara tottelemaan. Mitä se ei ole valjennut minulle, mutta into on kova. Tämä jatkuu noin 10 minuuttia, sitä kierretään haraa ja yritetään, mutta jostain syystä koulutus ei mene perille, joten:

880622.jpg

seuraava askel on kaivaminen ja rohkaiseva ääntely, joka muistuttaa enemmän apinaa kuin koiraa. Ilmeisesti Aksu tarkastaa ettei hara ole jostain syystä jäänyt jumiin ja auttaa elotonta kapistusta. Kun se kerran toimi äidillä niin kyllä se minullakin. No eihän tämä ikinä toimi, joten:

 882234.jpg

Haraa on yksinkertaisesti rangaistava. Ja se tapahtuu puremalla. Kovaa ja hartaasti. Mutta jostain syystä kapistus on itsepäinen ja vihdoin poika tajuaa, että ei sitä auta muuta kuin tehdä itse työt, eli:

882226.jpg

Liikuttaa itse haraa, ilmeisesti Aksu ei kykene kouluttamaan näin vaativaa kapistusta vaan kaikki on tehtävä itse, aivan kuin äitikin. Tylsää. Sitten sitä liikutellaan painavaa haraa hampaillaan pitkin pihaa. Joskus jopa keskeltä kantaen ja pyörien ympäri. Kun hara vihdoin on tehnyt työnsä, sitä

880625.jpg

Ylpeänä ilmoitetaan äidille, että nyt mä olen valmis, sä voit jatkaa,

882223.jpg

mä odottelen ja vahdin tässä, ettei hara karkaa! Tähän pisteeseen pääsemiseen aikaa menee tavallisten tokoharjoitusten verran eli puolesta tunnista tuntiin...