Tänään tuli poljettua jälki erään metsätien reunassa olevalle niitylle. Eka kerta, kun olimme vieraassa maastossa ja täytyy sanoa, että paremminkin olisi voinut mennä. Jälki oli n. 100 m, loivaa spiraalia eli täsmälleen samanlainen, kuin tiistain treeneissä, jopa maastot muistuttivat toisiaan hyvin paljon. 

Lähetin Aksun vajaa puoli metriä jäljestä, jouduin seisoskelemaan jonkin aikaa ennenkuin into laantui, selkeästi näki, että jäljestään poika oli menossa. Kyllä Aksu jäljen alun löysi välittömästi, mutta ongelma oli, että herran haistama jälki ei ollut se, mitä minä olin polkenut vaan Aksu jäljesti jotakin muuta jälkeä puoli metriä meidän jäljen vierestä. Otimme aloituksen uudestaan aivan jäljen päältä ja pari kolme askelta meni "hyvin" intoa lukuunottamatta ja jälleen herra haistoi jotain muuta, sillä Aksu jäljesti vauhdikkaasti pari askelta eteenpäin ja kääntyi jäljeltä pois. Ihan kuin vieras jälki olisi osunut meidän jäljen päälle. Pysähdyin, yritin noudattaa ohjeita ja antaa Aksun löytää itse minun polkema jälki, mutta Aksu vaan kiskoi pois päin, kun odotin se tuli minun luo ja meni takaisin väärälle jäljelle. Onneksi askeleeni näkyivät siinä kohtaa ja ohjasin Aksun oikealle jäljelle, mutta no loppu matka meni surkeasti. Herra luultavasti kuitenkin jäljesti vauhdilla meidänkin jälkeä, neljä kertaa harhaantui toiselle jäljelle, kun pysähdyin Aksu ilmeisesti palasi takaisin meidän jäljelle. Loppu viimein se kuitenkin onnistui löytämään viimeiset viisi namia ja oli kovinkin polleaa poikaa kun lähdimme.

Jos videolta meidän menoa olisi seurannut niin hävetä olisi saanut. Yritin itse kulkea hitaasti, mutta kun Aksu veti niin paljon kuin pystyi niin annoin sen pitää yllä väärää vauhtia, jolloin kierrokset eivät olleet niin pahat. Tilanteen olisi kai voinut jotenkin hoitaa paremmin. Itse tein varmasti tuona lyhyenä aikana kaikki klassiset virheet. Toisaalta tiedän, että kun Aksu saa noin hyvän hajun, en onnistu saamaan sitä täysin hallintaan, muuten kuin poistumalla paikalta.

En tiedä olisiko meidän pitänyt heti keskeyttää jäljestys, kun tajusin, että maastossa on parempia jälkiä. Eikä minulle tullut kyllä mieleenkään komentaa tiukasti toista pois väärältä jäljeltä, olisiko muistinvirkistys auttanut? 

Mutta kai tämäkin piti kokea...